29 Mayıs 2013 Çarşamba

09 - KLON - KEVIN GUILFOILE

KLON


Kitabın Adı: KLON
Yayınevi:    Koridor Yayınları
            517 Sayfa
Baskı:     1. Baskı 2011
Özgün Adı: Cast OF Shadows


KİTAPTAN  ALINTILAR
Mutsuz insanın zihni pişmanlıklarla, suçluluk duygusuyla, kendi kontrolü dışındaki olaylarla ve bir türlü engel olamadığı sonu hep kötü biten kurgularla doludur. 
         Sayfa 325

Biçare olduğu için katil olmadı. Yakalandığında kaybedecek çok fazla şeyi olduğu için biçare oldu. Sayfa 479

Neden ben seçildim bilmiyorum ama bence Tanrı, büyük amaç hatırına masumları değil de benim gibi günahkârları cehenneme gönderiyor ve O’nun adına günah işlemelerini istiyor.         Sayfa 510
KLON

ARKA KAPAKTAN
        Klonlama uzmanı Doktor Davis Moore’un on yedi yaşındaki kızı tecavüze uğrayıp acımasızca öldürülür. Olay hakkında soruşturma açılır; ancak bir sonuca varılamaz. Aylar sonra Moore kızının eşyalarını polisten geri alır ve bunların arasında kazayla unutulmuş, içinde katilin DNA’sı bulunan küçük bir şişeye rastlar. İşte o an Moore’un beynine korkunç bir düşünce saplanır: Belki kızını değil ama onu öldüren adamı klonlama olanağına sahiptir. Peki kızının katilinin gözlerinin içine bakmaya ne kadar dayanabilecektir?
        KLON küçük bir çocuğun bir gizemi çözmesi için dünyaya getirilişinden yola çıkarak, kötülüğün kaynağını sorgulayan, klişelerden uzak, dahice yazılmış özgün bir roman. Kaldırdığınız her taşın altında bir zeka parıltısı göreceksiniz.


ÖZET
Aslında arka kapakta kitabın küçük bir özeti verilmiş. Konusu kısaca anlatılmış.
Doktor Moore Justin sekiz yaşındayken onun fotoğraflarını gizlice çekip getirmesi için bir dedektif tutar. Dedektif işi yardımcısı Sally Barwick’e verir. Durumu fark eden Justin’in annesi Doktor Moore oğlının resimlerini gizlice çektirip sakladığı için onu ve Dedektif Saaly’i dava eder ve Justin’e on sekiz yaşına kadar yaklaşmama kararı çıkarttırır. Fotoğrafları görünce Justin’i onun oğlu sanan karısı intihar eden Moore böylece kızının katilini aramayı bırakır.
Justin’e annesi on beşinci yaş gününde her şeyi anlatır. Justin gerçekleri öğrenmek için Dr. Moore’u arayıp bulur ve ondan her şeyi anlatmasını ister. Çünkü annesinin anlattıkları kendisine pek inandırıcı gelmemektedir. Moore da ona her şeyi anlatır ve Justin o zaman kendisini klonladıkları adamı gördüğünü ve adamın annesine de saldırdığını söyler. Bunu duyan Dr. Moore olaylara kayıtsız kalamaz ve tekrar kızının katilinin peşine düşer. Bu sefer adamı bulur fakat adam ünlü ve zengin bir avukattır.
Slly dedktiflik işini bırakmış ve gazetecilik yapmaktadır. Justin sanal bir oyunda tanıdığı Sally ile beraber katilin peşine düşer. Fakat olaylar hiç de göründüğü gibi değildir. Benden bu kadar gerisi kitapta

Kitabın dili yalın takibi ve anlaşılması zor olmayan basit bir dil kullanılmış. Hep bu derken olaylar sonlara doğru önce karışıyor sonra çözülüyor. Kurgusu güzel ve insanı yormuyor, heyecan duyularak okunan bir kitap. Gerilim türünden hoşlananların kaçırmaması gereken bit kitap. Bence hala okumadıysanız mutlaka alın ve okuyun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder