30 Nisan 2014 Çarşamba

18 - İÇERİDEN - ECE TEMELKURAN

İÇERİDEN
BASKI:  Mayıs 2008
       4. BASKI
YAYIN EVİ:  Everest Yayınları
        313 Sayfa
TÜRÜ:  Deneme

Yazarın “Muz Sesleri” adlı kitabıyla beraber almıştım. Onu okumuştum aklımda kaldığı kadarıyla eh işte denilebilecek, fazla bir beklentiye girilmeden okunabilecek bir kitaptı. Bu kitap Milliyet’e  köşe yazarlığı yaparken yazdığı yazıların derlemesi. Bir insan hem bu kadar boş hem de bu kadar edebi kaygısı olmadan sosyal hayata değinmeden yazılar yazıp da böyle ses getirebilir mi ? Demek olabiliyormuş bu gibi durumlar.

Bir gazetede yazacaksın ve gündeme hiç değinmeden yıllarca köşe yazarlığı gibi bir ünvanı işgal edeceksin. Bir de bu yayın organı kendini prestij sahibi diye nitelendirecek. Kesinlikle kargalar biryerleriyle gülmüştür bu duruma. Hem de çooook uzun bir süre.

Bir de kitap 4. Baskısını yapmış. Aslında yazarı gündemde gördüğüm/tanıdığım kadarıyla hayal ederek okudum bunun etkisi büyük oldu sanırım. Neyse bu kadar iğnelemek yeterli sanırım gelelim kitaptan notlarımıza:


İnsan, kalabalık bir şeydir oysa. Bazı kalpler ana-baba günü…     Sayfa 31

Ne istediğinizi çok iyi belirleyin. Sonra da ondan uzak durun.     Sayfa 53

İyilik yapabildiğin oranda kötülük yapamıyorsan seni ciddiye almazlar.     Sayfa 100

Tuhaf bir şey aslında, kendisiyle kavgası bittiğinde başlıyor insan yaşamaya.     Sayfa 135

Çocuklar uygarlığa yapılmış şakalardır.     Sayfa 147


Eğer insanoğlu hep bu kadar acemi olmasaydı o kadar kırık kalpten, o kadar nafile denemeden sonra bugün insan ilişkisi diye bir şey kalır mıydı?     Sayfa 237

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder