22 Mayıs 2014 Perşembe

22 - BÖĞÜRTLEN KIŞI - SARAH JIO

SARAH JIO
ÖZGÜN ADI:  Blackberry Winter
      353 SAYFA
BASKI:  6. Baskı
      Şubat 2014
YAYIN EVİ:  Arkadya Yayınları
ÇEVİREN:  Duygu PARDASAN
Kitap sade bir dille yazılmış ve çevirisinde problem yoktu.

İki farklı zamanda meydana gelen iki olayı anlatıyor. iki olay arasında seksen yıl var ve ikisi de Amerika'nın Seattle şehrinde meydana geliyor. Birincisinde 1933 yılında mayıs ayında kar yağıyor ve fırtınanın olduğu günlerde üç yaşında bir çocuk kayboluyor ( anne Vera Ray ). İkincisinde de yine mayıs ayında karlı ve fırtınalı birkaç gün geçiyor ve bu olayla ilgili bir gazeteciden makale yazması isteniyor. Gazeteci olan kadın ( Claire ) bir yıl önce araba kazası nedeniyle doğumuna bir ay kalan bebeğini kaybediyor ve bu olayın üzüntüsünü atlatamıyor.


Kitapta koşulsuz anne sevgisinin yanısıra insanları hayata bağlayan bağları koparıldığı zaman yaşayacakları psikolojik problemler de işlenmiş. Gazeteci kadının araştırdığı kaybolma olayının sonunda çok ilginç gelişmeler yaşanıyor ve mutlu sonla bağlanıyor kitap :))))


Özellikle çocuğu kaybolan Vera yaşadığı birkaç günlük kriz döneminden sonra ümitleri de tükenince çocuğun babasına yardım istemeye gidiyor. Bu ümidi de sonuçsuz kalınca göl kıyısına gidiyor ve orada çocuğun babasının kız kardeşi tarafından öldürülüyor. Vera'nın yaşadıkları gerçekten çok güzel anlatılmış. Ben Vera'ya biraz daha fazla yer vermesini isterdim. Bir de Daniel ile Eva'nın yıllar sonraki karşılaşmaları olayını üstünkörü anlatmıştı keşke daha fazla anlatsaydı demedim desem yalan olur.


Bu kadar dedikodu yeter okumayanlar okusun derim çok güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder